FOKUS PÅ DE MINDSTE

Hundested rummer både store og små, gamle og unge. Derfor er der naturligvis også taget højde for oplevelser og udfoldelser til børn. I byen finder du legepladser, hvor børnene har mulighed for at lege, udfolde sig og være kreative. Legepladserne ligger centralt placeret i nærheden af mad og drikke og andre spændende aktiviteter.

Nede ved havnekajen kan børnene opleve ”klap en fisk” på oplevelsesplatformen. Børnene kommer helt tæt på krabber og fisk. Det er en populær og spændende attraktion for både børn og voksne. Hver morgen i højsæsonen hentes forskellige fiskearter samt krabber ind fra Kattegat og Isefjorden af lokale fiskere, så der er friske fisk i rørebassinerne. Her kan du lade børnene komme helt tæt på havets forunderlige verden.

Der er biologer på platformen alle hverdage og lørdage i perioden fra Skt. Hans til første weekend i august. Biologerne fortæller om det rige dyreliv i havet og forsøger på bedste vis at inddrage børnene. I perioden 1. juni til 1. september er platformen på søndage også bemandet med lokale ildsjæle.

Nede på havnen kan du også spille minigolf, med en flot bane på 18 huller der garanterer munter aktivitet i de bedste omgivelser. Når spillet er slut, kan du f.eks. nyde en is, eller fish’n chips mens du sidder og nyder udsigten til havnens aktiviteter.

Tag børnene med ind på Sandskulpturfestivalen. Festivalen er både sjov og inspirerende, og der er rig mulighed for at skabe sin egen sandskulptur. På festivalpladsen kan børn og barnlige sjæle udfolde kreativiteten med forskellige aktiviteter og fordybe sig i sandet.

Trækker man sig en smule væk fra havnelivet kan man gå på opdagelse med børnene helt tæt på naturen. Her har de mulighed for at lege i klitter og bakker blandt køer og får ved fyrtårnet og Knud Rasmussens hus. Er I mere til stranden kan I finde op til flere strande, som hver især skiller sig ud og lægger op til kreative oplevelser. Du kan f.eks. finde strande med smukke sten, som er ideelle til at male på, kridhvide sandstrande, hvor børnene kan bygge sandslotte og strande oplagte til udspring med badebroer.

På "Mellemrummet" som er centralt placeret midt i Hundested, finder man en flot skaterbane samt en basketball bane. De er begge placeret i den ene ende af et skønt grønt areal med en lille sø, hvor man kan gå ture. På arealet findes også balancebomme samt et amfiteater. Området er et offentligt grønt areal som er til fri afbenyttelse. Et centralt omdrejningspunkt for den yngre generation, som ønsker at være fysisk aktive.