NORDSJÆLLANDS RÅ PERLE

Besøg Hundested i bil, på cykel, eller tag toget helt ned til vandkanten. På under en time kan du sidde med fødderne i sandet, spise friskfanget skaldyr og drikke øl fra byens bryggeri. Området er både fladt, bakket, smukt og råt, alt sammen omgivet af vand. Et besøg i Hundested byder på en lang række oplevelser og aktiviteter, som både store og små, gamle og unge kan more sig med.

Hundested er en rå og charmerende havneby, som på de gode dage minder om en tur til den franske riviera. Her vil du opleve et pulserende havneliv med kuttere som tidlig morgen bringer dagens fangst, store sejlbåde som lægger til og børneliv ved kulturkajen. Her kan småfolk og andre legende sjæle fange krabber og opleve levende fisk. Langs kajen finder du internationalt kunst og håndværk, hvor de arbejdende værksteder og hele havnen summer af liv og kvalitet. I hjertet af havnen kan du opleve den populære Sandskulpturfestival, de mange åbne gallerier og butikker, eller overvære, hvordan det lokale glaspusteri skaber smukt og unikt kunsthåndværk.
Tag på vandreturer gennem den fantastiske natur, oplev den på mountainbike i farten, eller tag børnene med på gåture nær køer og får i de rå klitter og bakker. Besøg en af byens fire forskellige strande, som hver rummer deres egen oplevelse med kridhvidt sand og klitter, lavvande og aktiviteter, og sten og skjulte skatte.

Hundested rummer alle! Er du historieinteresseret vil du opleve, at byen gemmer på masser af historie, som er værd at udforske. Du kan bl.a. tage på opdagelse ved polarforskeren Knud Rasmussens hus, et levende museum midt i naturen ved det gamle fyrtårn.

 Når sulten melder sin ankomst, så er valgmulighederne mange. Tag plads ved en af havnens forskellige restauranter og caféer og få en kulinarisk oplevelse. Spis dig frem i de friske og lokale råvarer, og lad dine smagsløg afgøre din favorit i de mange ufiltrerede kvalitetsøl. Køl dig ned med en hjemmelavet is, hvor alt laves fra bunden.

 Nær Hundested ligger Lynæs, som er et paradis for wind- og kitesurfere. Et ungt og pulserende sted. Her er det næsten uundgåeligt ikke at få sand mellem tæerne, komme helt ned i gear, eller få pulsen i vejret.